Η πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή!
Με υλικά που έχουμε όλες στην κουζίνα μας!
Θα χρειαστούμε 2-3 μελιτζάνες και πολύχρωμες πιπεριές, τότε με λίγη φέτα, λίγο κεφαλοτύρι, σάλτσα ντομάτας με λίγο κρεμμύδι φτιάχνετε ένα πιάτο με μελιτζάνες στο φούρνο σκέτο όνειρο.
Δείτε πως γίνεται
Υλικά
1-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 μικρά κρεμμύδια
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
χοντρό αλάτι
λίγο μαϊντανό
λίγο δυόσμο
λίγη καυτερή πιπεριά
100 γρ. φέτα
100 γρ. κεφαλοτύρι
1 συσκευασία τριμμένης ντομάτας ή 2-3 ώριμες ντομάτες για τρίψιμο
Εκτέλεση Συνταγής
Αρχικά, ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες στο αλάτι. Δηλαδή τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε για 10-20 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους.
Έπειτα, ξεπλένουμε καλά και οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για μαγείρεμα.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες. Δεν θέλουμε να καούν! Μόλις μαλακώσουν, αφαιρούμε τα κομμάτια ένα-ένα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, για να «φύγει» το πολύ λάδι.
Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές και ετοιμάζουμε ένα τηγάνι όπου τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με τις πιπεριές. Εναλλακτικά αν θέλουμε πιο «πλούσια» σάλτσα κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε φέτες…
Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι και η πιπεριά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, μισό κουταλάκι ζάχαρη, λίγο αλάτι, δυόσμο και μαϊντανό τριμμένο.
Ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να «δέσει».
Σε ένα πυρέξ, στρώνουμε τις τηγανιτές μελιτζάνες μας, χοντρό αλάτι, τυρί φέτα και τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει.
Τέλος, πασπαλίζουμε το πυρέξ με μπόλικο κεφαλοτύρι και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά περίπου.
Καλη επιτυχία