Υλικά για 4 άτομα
- 6 μελιτζάνες φλάσκες κοµµένες σε φέτες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκοµµένες
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκοµµένο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκοµµένο
- 3 αυγά
- 250 γρ. ανθότυρο θρυµµατισµένο
- 250 γρ. φέτα θρυµµατισµένη
- 250 γρ. γιαούρτι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριµµένη
Εκτέλεση
- Βάζετε τις μελιτζάνες σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά, να μαλακώσουν ελαφρά.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεµµύδι και το σκόρδο για λίγα λεπτά, να μαραθούν.
- Προσθέτετε τις ψιλοκοµµένες ντομάτες και αφήνετε να βράσουν για 8-10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον βασιλικό και τον δυόσμο.
- Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά µε σύρμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το γάλα και αλατοπίπερο.
- Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
- Σε λαδωμένο ταψί 30 εκ. βάζετε µία στρώση ψημένες μελιτζάνες.
- Ανακατεύετε το ανθότυρο με τη φέτα και πασπαλίζετε τη στρώση μελιτζάνας.
- Περιχύνετε λίγη σάλτσα ντομάτας και το μισό μείγμα αβγών.
- Κάνετε δεύτερη στρώση μελιτζάνας και πασπαλίζετε µε τα τυριά, τη σάλτσα ντομάτας και το υπόλοιπο μείγμα αβγών.
- Καλύπτετε µε μια στρώση μελιτζάνας και ροδέλες ντομάτας. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε µε λίγη φρυγανιά.
- Αφήνετε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ψήνετε στους 180οC για 45 λεπτά.
- Σερβίρετε τις μελιτζάνες ογκρατέν σε κομμάτια, αφού κρυώσουν.