Το κέικ είναι από τα πιο συχνά γλυκά που κάνουμε σπίτι. Είναι εύκολο, γρήγορο και το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά και το σχολείο. Τι θα έλεγες όμως αν ξεφεύγαμε για λίγο από το κλασσικό κέικ κάνοντας μια ταχινόπιτα. Είναι και αυτή εύκολη, νόστιμη αλλά και παράλληλα είναι νηστίσιμη και ιδανική συνταγή και για τους χορτοφάγους.
Σας έχω σήμερα μια πραγματικά εύκολη συνταγή για νηστίσιμη ταχινόπιτα που θα σε ξετρελάνει. Προσωπικά, μου αρέσει πολύ το ταχίνι και για αυτό το προσθέτω όπου μπορώ στην μαγειρική μου. Θέλεις να απολαύσεις ένα θεϊκό νηστίσιμο γλυκό που όλοι θα σε ρωτάνε για τη συνταγή; Ελάτε να το φτιάξουμε ταχινόπιτα!
Συνταγή για ταχινόπιτα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 300γρ. ταχίνι
- 300γρ. ζάχαρη
- 350γρ. χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 400γρ. αλεύρι φαρίνα
- 30γρ. μπέικιν πάουντερ
- μια πρέζα αλάτι
- 1/2 κ.γ γαρίφαλο
- 1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση:
Ξεκίνα να χτυπάς το ταχίνι με τη ζάχαρη στο μίξερ. Πρέπει να αναμειχθούν καλά οπότε θα χρειαστείς ένα 10λεπτο για να χτυπηθούν καλά μαζί. Αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα, ρίξε τον χυμό από πορτοκάλι και ανακάτεψε σε χαμηλή ταχύτητα καλά.
Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν, το γαρίφαλο,την κανέλα και το αλάτι. Ξεκίνα να προσθέτεις σιγά σιγά στο μείγμα σου σε χαμηλή ταχύτητα. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να γίνει σαν χυλός το μείγμα. Τέλος πρόσθεσε το ξύσμα από πορτοκάλι και ανακάτεψε. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 στις αντιστάσεις. Έπειτα, χαμήλωσε στους 160 και ψήσε για άλλη μισή ώρα. Έτοιμη η ταχινόπιτα!
Κόλπο:
Στην ταχινόπιτα σου μπορείς να προσθέσεις και καρύδια και σταφίδες μέσα στο μείγμα για ακόμα περισσότερη γεύση. Επίσης μπορείς αφού τη βγάλεις από το φούρνο να την πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη και να την σερβίρεις. Τέλος, αν δεν νηστεύεις συνόδευσε την ταχινόπιτα με μια μπάλα παγωτό βανίλια και θα έχεις τον υπέρτατο συνδυασμό!