Ένα γρήγορο, οικονομικό και χορτοφαγικό πιάτο, εύκολο και για την φοιτητική κουζίνα. Όλα τα βήματα με χρόνο εκτέλεσης στα 15 λεπτά και χρόνο ψησίματος στα 20 λεπτά. Η συνταγή βγάζει 6-8 μερίδες.
Συστατικά
- 750 γρ. τορτελίνια με γέμιση τυριών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο (2 κ.σ. + 2 κ.σ.)
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά πράσινη
- 200 γρ. ντοματίνια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 250 γρ. mix τυριών
- 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- πιπέρι
- 250 γρ. φέτα
- ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τα τορτελίνια.
- Βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα τορτελίνια.
- Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40×27 εκ. ρίχνουμε τα τορτελίνια, τα λαχανικά, τα ντοματίνια, την κρέμα γάλακτος, το mix τυριών, το μοσχοκάρυδο, το μπούκοβο και το πιπέρι.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την προσθέτουμε στο πυρίμαχο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά για να λιώσουν τα τυριά.
- Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.