Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣυνταγέςΚολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο

Κολοκυθάκια γεμιστά: Μία μοναδική συνταγή με αυγολέμονο, που μπορείτε να απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Γι αυτό και εμείς στο ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή που κυκλοφορεί για κολοκυθάκια γεμιστά με αυγολέμονο. Την δοκιμάσαμε και προσωπικά και όντως είναι καταπληκτική.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν με τη συνταγή και ας δούμε τι υλικά χρησιμοποιεί ο διάσημος σεφ και με ποιον τρόπο μαγειρεύει τα πεντανόστιμα κολοκυθάκια.

Τι Υλικά Χρειάζονται

Για τα κολοκυθάκια μας θα χρειαστούμε:

  • 8 κολοκύθια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 500 γρ. νερό
  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/3 ματσάκι δυόσμο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο

Κολοκυθάκια Γεμιστά: Τι χρειαζόμαστε για τη σάλτσα

  • 80 γρ. βούτυρο
  • 80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 700 γρ. νερό
  • 1 κύβο κότας
  • ξύσμα και χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο

  • Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκύθια. Με έναν εκπυρηνωτή βγάζουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, κόβουμε το καρότο σε μικρά κυβάκια και τη μισή σάρκα από τα κολοκυθάκια.
  • Προσθέτουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 8-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Βάζουμε το ρύζι, το κρασί, το νερό, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε στο μπολ τον κιμά, τα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Γεμίζουμε τα κολοκύθια με ένα κουτάλι και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
  • Βάζουμε 250 γρ. νερό, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Πως κάνουμε τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
  • Βάζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να καβουρδιστεί.
  • Ρίχνουμε το νερό σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτουμε τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε το ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους, άνηθο, μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τα κολοκύθια με τη σάλτσα, βάζουμε φρέσκα μυρωδικά και φέτες από λεμόνι.
>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα