Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής των 1400-1600 kcal είναι για 14 μέρες και δημιουργήθηκε για τον Ακη Πετρετζίκη από επιστημονική ομάδα, κατόπιν αξιολόγησής του.
Το πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσει ο/η οποιοσδήποτε για μια επιθυμητή απώλεια βάρους, θα πρέπει να γίνει εξατομικευμένα και με την εποπτεία διαιτολόγου ή και άλλων επιστημόνων.
Σκοπός αυτής της προσπάθειάς είναι μια οργανωμένη δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την καλύτερη υγεία και ευεξία.
Οι παρακάτω συνταγές είναι προσαρμοσμένες στα 70 kg/ 1.65m. Θερμίδες: 1482
ΠΡΩΙΝΟ (Θερμίδες: 297 kcal)
Τορτίγια με τυρί και γαλοπούλα
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι την τορτίγια και απλώνουμε με ένα κουτάλι το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κάρυ, το τυρί, τη γαλοπούλα και ψήνουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγα φύλλα δυόσμου και ξύσμα από ½ λεμόνι. Μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής, τυλίγουμε και κόβουμε στη μέση. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε όλα τα υλικά στη τορτίγια και να την τυλίξουμε χωρίς να την ψήσουμε.
ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ (Θερμίδες: 100 kcal)
1 πράσινο μήλο
ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ (Θερμίδες: 524 kcal)
Πατατοσαλάτα
Σε ένα μπολ βάζουμε το ταχίνι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Η υφή της πρέπει να είναι σαν τη μαγιονέζα. Αν η σάλτσα μας είναι πολύ πηχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με το νερό. Ξεφλουδίζουμε την πατάτα, την κόβουμε σε κομμάτια και την προσθέτουμε στο μπολ με τη σάλτσα. Κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια, το αγγούρι σε φέτες, το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες, το αυγό σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, το τσένταρ και ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ (Θερμίδες: 116 kcal)
1 γιαούρτι light στραγγιστό (200 γρ.)
ΒΡΑΔΙΝΟ (Θερμίδες: 445 kcal)
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Κόβουμε τις πανσέτες σε μικρά κομμάτια 0,5 εκ. Προσθέτουμε το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Βάζουμε την πανσέτα στο καυτό τηγάνι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να τραβήξει το περιττό λίπος. Απλώνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε πάνω την πίτα. Απλώνουμε τη μουστάρδα και προσθέτουμε την πανσέτα. Βάζουμε λίγη ρόκα ή τη σαλάτα της αρεσκείας μας, τυλίγουμε και σερβίρουμε.
ΠΗΓΗ:true.gr