ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λεμόνια (μόνο το ξύσμα τους)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι για το πασπάλισμα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ με ένα μίξερ μέχρι να αποκτήσει μια απαλή, κρεμώδη υφή.
2.Προσθέστε στο μείγμα το αυγό και συνεχίστε να χτυπάτε.
3.Προσθέστε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατέψτε καλά μέχρι να έχετε ένα μπολ με ζύμη.
4.Καλύψτε το μπολ και τοποθετείστε το στο ψυγείο για 2 ώρες.
5.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
6.Κατόπιν ανοίγετε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1/2εκ.
7.Κόψτε τη ζύμη σε ομοιόμορφα κομμάτια (κυκλικό σχήμα μπισκότου) και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί ψησίματος που έχετε τοποθετήσει νωρίτερα στη βάση του λαδόκολλα.
8.Πασπαλίστε με μπισκότα με καστανή ζάχαρη και ψήστε τα για 10-12 λεπτά.
9.Ύστερα βγάλτε τα και αφήστε τα μερικά λεπτά να κρυώσουν προτού τα απολαύσετε.
ΠΗΓΗ:.true.gr