Το ρυζόγαλο είναι θρεπτικό και πολύ εύκολο στο να το φτιάξετε στο σπίτι. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία συνταγή της γιαγιάς που θα σας ξετρελάνει.
ΥΛΙΚΑ:
4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ 1 κούπα τσαγιού νερό 4 κούπες γάλα πλήρες ½ κούπα ζάχαρη 2 κ.σ. κορν φλάουρ Βανίλια Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ρύζι.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά ρίχνουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.