Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣυνταγέςΤα πιο γευστικά λιγκουίνι με γαρίδες

Τα πιο γευστικά λιγκουίνι με γαρίδες

Γλυκές γαρίδες, φρέσκα ζυμαρικά, πλούσιες ντομάτες, λεμόνι και τσίλι… Αυτό είναι το τέλειο φαγητό για τη σαρακοστή που διανύουμε.
12 μεγάλες γαρίδες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες), καλά πλυμένες
1 καλή πρέζα σαφράν
Ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φιλέτα αντζούγιας
400 γραμ. ψιλοκομμένη ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. ώριμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 φρέσκες πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
½ ματσάκι φρέσκο μάραθο
1 συσκευασία λιγκουίνι
1 λεμόνι
Ξεφλουδίστε τις γαρίδες, διατηρώντας όλα τα κεφάλια και τα κελύφη. Καθαρίστε το πίσω μέρος βγάζοντας τις φλέβες. Κρατήστε 4 γαρίδες ολόκληρες. Κόψτε τις υπόλοιπες γαρίδες σε μικρά κομμάτια για να διανείμετε αυτή τη γλυκιά γεύση σε ολόκληρο το πιάτο.
Βάλτε το σαφράν σε ένα μικρό μπολ με λίγο βραστό νερό. Τοποθετήστε τα κεφάλια της γαρίδας και τα κελύφη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με μια κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και στη συνέχεια προσθέστε το στο τηγάνι. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέστε το σαφράν με το νερό και τις αντσούγιες. Ανακατέψτε, προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε το, στη συνέχεια προσθέστε τις κονσερβοποιημένες ντομάτες, 1 ποήρι νερό, μια πρέζα θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι. Το αφήνουμε να πάρει 1 βράση και μετά σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, στη συνέχεια, σε μικρές παρτίδες, αδειάστε τη σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσει, περάστε τη από ένα χοντρό κόσκινο και αλατοπιπερώστε. Βάλτε ένα μεγάλο ταψί αλατισμένο νερό για να βράσετε τα ζυμαρικά. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο, τεμαχίστε τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε το τσίλι και το μάραθο.
Για να φτιάξετε τα τέλεια ζυμαρικά πρέπει να προσέχετε με το χρόνο. Έχετε στο νου σας πως η δημιουργία της σάλτσας διαρκεί μόνο 4 λεπτά. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά και, μόλις ζεσταθεί, προσθέστε μια καλή ποσότητα ελαιόλαδο, ακολουθούμενο γρήγορα από το σκόρδο και τα τσίλι. Μετά από 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε ολόκληρες τις γαρίδες και μετά μετά από άλλα 6 δευτερόλεπτα προσθέστε τις ψιλοκομμένες γαρίδες, ντοματίνια και μάραθο και ανακατέψτε.
Ρίχνουμε τέλος και τη σάλτσα και σιγοβράζουμε. Σε αυτό το σημείο, στραγγίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σας και τοποθετήστε το πάνω από τη σάλτσα. Βγάζουμε 4 βαθειά μπόλ για σερβίρισμα. Γεμίστε κάθε μερίδα με ένα φυλλο ρόκα, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού και ολοκληρώστε το στήσιμο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση και να είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα