Υλικά
-
2 αυγά
-
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική
-
100 ml ελαιόλαδο
-
50 γρ. αλεύρι που φουσκωνει (φαριν απ) + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας)
-
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
50 γρ. Κουβερτούρα γάλακτος
-
Για το γλασο :
-
125 ml πλήρες φρέσκο γάλα
-
125 γρ. κουβερτούρα υγείας
Βήματα
-
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι.
-
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
-
Περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει και να πήξει και είναι έτοιμη!