Υλικά:
Παντεσπάνι
5 αβγά
125 γρ.ζάχαρη
125 γρ.αλεύρι
2 κ.γ μπέκιν πάουντερ
1 βανίλια
30 γρ.κακάο
Σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1/2 χυμό λεμονιού
Καραμέλα
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
1 φακελάκι κρέμα στιγμής Γιώτης καραμέλα
200 γρ.κρέμα γάλακτος
250 γρ.γάλα φρέσκο
1 καραμελωμένα ζαχαρούχο(χρειαζόμαστε το μισό)
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους
Σιρόπι
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει
Κρέμα
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος,το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα,και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο
Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζομαι.
Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι ,κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ιδιο.
Το σιρόπι θα το πάρει όλο
Γαρνίρομαι με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.Καλή επιτυχία!!!
Συνταγή από …… Σόφη Τσιώπου