Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣυνταγέςΣυνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα!

Συνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα!

Το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο γλυκό είναι τα μελομακάρονα. Αλλά σοκολατένια μελομακάρονα έχεις ξαναφάει; Τα βλέπεις στα ζαχαροπλαστεία και τα ζηλεύεις;

Μην ανησυχείς! Φτιάξε τα όλο δικά σου, πεντανόστιμα σοκολατένια μελομακάρονα,που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα,αυτά του ζαχαροπλαστείου!

Σοκολατένια μελομακάρονα με ακόμα περισσότερη σοκολάτα

Τι θα χρειαστείς για τη ζύμη για τα μελομακάρονα:

  • 4 ποτήρια κοσκινισμένο αλεύρι
  • Μισό ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • Μισό ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • Μισό ποτήρι σπορέλαιο
  • Μισό ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή μπραντι
  • Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Μισό φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 ποτήρι καρύδια κοπανισμένα
  • Μισό λεμόνι (μόνο τον χυμό του)
  • Μισό κουταλάκι  γεμάτο κανέλα
  • 1 κουταλάκι σόδα

Τι θα χρειαστείς για το σιρόπι:

  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 1,5 κουταλιές μέλι
  • Μισό λεμόνι
  • 1 κανέλα ξύλο

Τι θα χρειαστείς για την επικάλυψη σοκολάτας:

  • 6-7 κουβερτούρες
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ανακάτεψε καλά,όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπωλ. Ύστερα πλάσε καλά τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και βάλτα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί πάνω του.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε τα μελομακάρονα  γύρω στα 20-25 λεπτά,μέχρι να ροδίσουν. Προτείνω να τα ψήσεις στη μεσαία σχάρα του φούρνου για πιο ομοιόμορφα αποτελέσματα. Αφού τα βγάλει απο τον φούρνο,άσε τα να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:

Βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 10-15 λεπτά. Άσε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου,μέχρι να γίνει χλυαρό. Βούτα το κάθε μελομακάρονο στο σιρόπι για 30-40 δευτερόλεπτα και τοποθέτησε τα σε μία σχάρα για να μην τραβήξουν πολύ σιρόπι και σπάνε εύκολα.

Προτείνω χλιαρό σιρόπι και χλιαρά μελομακάρονα. Άν και τα δύο είναι πολύ ζεστά,τα μελομακάρονα θα μαλακώσουν πολύ και θα θρυμματίζονται,κάτι που δεν θέλουμε να γίνει.

Άφησε τα μελομακάρονα να τραβήξουν το σιρόπι και να κρυώσουν και την επόμενη μέρα τα βουτάμε στην επικάλυψη σοκολάτας.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

Λιώσε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και πρόσθεσε το ηλιέλαιο στη λιωμένη σοκολάτα. Βούτα το κάθε ενα μελομακάρονο στη σοκολάτα και άσε τα να παγώσουν στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Πώς σου φάνηκε η συνταγή; Άν έχεις να μου προτείνεις και εσύ μια έξυπνη και εύκολη συνταγή άσε μου ένα σχόλιο από κάτω.

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα