Η σοκολάτα είναι το αδύναμο σημείο κάθε γυναίκας. Είναι το ιδανικό γλυκό για τις δύσκολες μέρες και για τις μέρες που η υπογλυκαιμία βαράει κόκκινο. Τι είναι ακόμα πιο νόστιμο από μια απλή μπάρα σοκολάτας; Μα φυσικά μια σοκολατόπιτα με μόνο 6 υλικά και έτοιμη σε δέκα λεπτά. Δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις;
Τότε ετοιμάσου για τη πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα που έχεις φτιάξει ποτέ σου.
Εύκολη και γρήγορη να την φας απευθείας από το ταψάκι. Εμπρός, πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά!
Σοκολατόπιτα με μόνο 6 υλικά έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά
Τι υλικά θα χρειαστείς:
- 60 γρ. αλεύρι
- 180 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 30 γρ. κακάο (ή περίπου 100 γρ σοκολάτα ή μίξη αυτών με δική σου αναλογία)
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε ένα λεκανάκι χτυπάς τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά. Δεν χρειάζεται πολύ ώρα ανακάτεμα. Ίσα ίσα να ομογενοποιηθούν και τα δύο υλικά. Το αποτέλεσμα που χρειάζεσαι ουσιαστικά είναι ένα μείγμα από ζάχαρη και αφρατεμένα αυγά.
Προσοχή: Σκέψου ότι το αποτέλεσμα πρέπει να είναι παρόμοιο με αυτό όταν χτυπάς το βούτυρο με την ζάχαρη για το κέικ.
Έπειτα κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο (ή τη λιωμένη σοκολάτα,ανάλογα με το τι θέλεις). Ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (όχι ζεστό) και τον χυμό πορτοκαλιού.
Προσοχή: Το αλεύρι ρίχνε το σταδιακά όχι όλο με μιας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσεις να ελέγξεις ότι βάζεις όσο χρειάζεται.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς.Παίρνουμε τη φόρμα ή το ταψάκι που επιθυμούμε (προτείνω στρογγυλή φόρμα) και αλείφουμε το εσωτερικό της με λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολατόπιτας στη φόρμα κέικ και ψήνουμε για 15-17 λεπτά στους 175 βαθμούς.
Αυστηρά, 15-17 λεπτά γιατί δεν πρέπει να γίνει στεγνό το κέικ. Πρέπει να είναι ζουμερό στο εσωτερικό του. Επίσης, σε καμία περίπτωση μην ανοίξεις τον φούρνο πριν τα 15 λεπτά γιατί δε θα ψηθεί σωστά το γλυκό σου! Μετά τα 15 λεπτά, βγάλε τη σοκολατόπιτα από το φούρνο. Άστη να κρυώσει και αφού κρυώσει σέρβιρε
Μυστικα:
Το εσωτερικό του γλυκού μας πρέπει να είναι μαλακό. Αν βγει σχετικά σκληρό,πρόσθεσε λίγο γάλα, πριν το βάλετε στον φούρνο. Για να δεις αν ψήθηκε,δοκίμασε με ένα αιχμηρό μαχαίρι, όπως κάνουμε στα κέικ. Αν τη θέλεις περισσότερο αρωματική,βάλτε λίγο ανθόνερο ή μέντα και απογειώστε τη!
Αν θέλεις πιο χοντρά κομμάτια μπορείς να τη ψήσεις σε πιο μικρή φόρμα. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με παγωτό ή γλυκό του κουταλιού ή και σαντιγί με τρούφα. Για περισσότερη διακόσμηση λιώσε λίγη σοκολάτα γάλακτος με λίγο βούτυρο και βάλε τη από πάνω όταν παγώσει καλά η σοκολατόπιτα.