Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like

Δίπλες

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για 50 δίπλες

1 κιλό Αλεύρι

30 ml Λικέρ

15 γρ. Ζάχαρη

10 Αυγά

1 Λεμόνι (το χυμό του)

1/2 κ.γ. Αλάτι

 

Για το σιρόπι:

1 lt. Νερό

1 κιλό Ζάχαρη

600 γρ. Μέλι

250 γρ. Καρύδια, θρυμματισμένα

1 κ.σ. Κανέλα

 

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1

Εκτέλεση για τη ζύμη: Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ, το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

2Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι.και κρατάμε λίγο στην άκρη. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Ζυμώνουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι, μέχρι να έχουμε μια πολύ σφιχτή ζύμη. Τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα.

3Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την διαχωρίζουμε σε τέσσερα μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αλευρώνουμε συνεχώς τον πάγκο για να μην κολλήσει. Στη συνέχεια κόβουμε το κάθε μπαλάκι σε μακρόστενες λωρίδες των 3-4 εκ. περίπου.

4Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε ένα πιρούνι και τυλίγουμε γύρω του μία από τις λωρίδες.

5Βάζουμε τη λωρίδα στο τηγάνι, κρατώντας το πιρούνι και την αφήνουμε να τηγανιστεί, μέχρι να έχει ένα χρυσαφί χρώμα.Την αφαιρούμε από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε μια πιατέλα,στην οποία έχουμε στρώσει την επιφάνειά της απορροφητικό χαρτί.

6Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες λωρίδες ζύμης.

7Εκτέλεση για το σιρόπι: Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν. Μόλις βράσει και λιώσει εντελώς ή ζάχαρη, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά,προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι.

8Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα καρύδια και την κανέλα και τα ανακατεύουμε.

9Σύνθεση γλυκού: Παίρνουμε τις δίπλες,τις ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι και τις αφήνουμε μέσα για 5 δευτερόλεπτα περίπου για να σιροπιαστούν.

10Στη συνέχεια τις αφαιρούμε και τις μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

11Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα καρύδια και την κανέλα.

 

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα