Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΣυνταγέςΖυμαρικά με σάλτσα πέστο

Ζυμαρικά με σάλτσα πέστο

Γιατί να αγοράσετε έτοιμη σάλτσα όταν μπορείτε να τη φτιάξετε μόνη σας;

Υλικά για 4 μερίδες

500 γρ. σπαγγέτι

50 γρ. ελαιόλαδο

4 κουταλιές σάλτσα πέστο

150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

2 κουταλιές αλάτι

Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σάλτσα πέστο:

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

1-2 ματσάκια ρόκα

50 γρ. κουκουνάρι

50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

1/2 λεμόνι (το χυμό του)

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια όση ώρα λέει το πακέτο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο: Πλένετε καλά το βασιλικό και τη ρόκα και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά.

Στη συνέχεια, σουρώνετε τα μακαρόνια χωρίς να τα κρυώσετε.

Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί και προσθέτετε τα βρασμένα μακαρόνια και ταυτόχρονα τη σάλτσα πέστο. Ανακατεύετε έτσι ώστε να απλωθεί η σάλτσα και να σοταριστούν τα ζυμαρικά.

Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως με την τριμμένη παρμεζάνα.

Μπορείτε να γαρνίρετε με ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση.

Η σάλτσα πέστο που μας έχει μείνει μπορεί κάλλιστα να συντηρηθεί στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα