Μια υπέροχη, νοστιμότατη διαφορετική τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι που θα εντυπωσιάσετε και θα λατρέψετε για την απλότητά της, την ευκολία της συνταγής της και για τη ανεπανάληπτη γεύση της …
Υλικά συνταγής
- 350-400 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 400 γρ. κασέρι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 5 αυγά
- 150-200 γρ. βούτυρο – μαργαρίνη (λιωμένη)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πάνω σε καθαρό πάγκο, ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι. Αλείφουμε με βούτυρο ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε τα 3/4 περίπου από το φύλλο.
- Αλείφουμε ξανά με το βούτυρο και σκορπάμε τα τριμμένα τυριά ανακατεμένα, πάνω από τα φύλλα.
Σκεπάζουμε τα τυριά με το υπόλοιπο φύλλο, το οποίο περιχύνουμε με λίγο ακόμη λιωμένο βούτυρο. - Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί. Το αφήνουμε για 20-30 λ σε θερμοκρασία δωματίου να “ρουφήξει” η πίτα τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Στη συνέχεια τη περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.
Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 220 βαθμούς. Όταν η πίτα μας είναι έτοιμη τη τοποθετούμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και τη ψήνουμε για 50-55 λ, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει καλά. Την απολαμβάνουμε ζεστή.