Κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια του γλυκού ώστε να σιροπιαστεί καλύτερα όταν θα περιχύσουμε το υπόλοιπο μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
250 γρ. Βούτυρο
3 κ.σ. Κακάο,κοσκινισμένο
310 ml. Νερό
280 γρ. Αλεύρι, γ.ο.χ
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Τοποθετούμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αδειάζουμε το νερό,τη ζάχαρη,το βούτυρο και το κακάο.Με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχει διαλυθεί το κακάο.
2Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ 240 γρ. από το μείγμα.Επιστρεφουμε το κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε μέσα στο υπόλοιπο μείγμα τα αυγά,το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός μέχρι να σφίξει ελαφρώς το μείγμα.
3Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
4Αδειάζουμε το μείγμα από την κατσαρόλα σε μία τετράγωνη αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 25×25 εκ. στην οποία έχουμε απλώσει λαδόκολλα στην επιφάνεια της και ψήνουμε για 20 λεπτά.
5Αφού ψηθεί, αφαιρούμε το γλυκό από το φούρνο και κάνουμε τρύπες με ένα μαχαίρι στην επιφάνειά του.Περιχύνουμε με το μείγμα που κρατήσαμε στο μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για μία ώρα περίπου.
6Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.