111,525ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
111,525ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΥγείαΤα πιο συχνά λάθη που «μπλοκάρουν» τον μεταβολισμό μας!

Τα πιο συχνά λάθη που «μπλοκάρουν» τον μεταβολισμό μας!

Ο μεταβολισμός είναι ο κινητήρας που κρατάει το σώμα μας σε λειτουργία, μετατρέπει τις θερμίδες σε καύσιμα και όσο πιο γρήγορος είναι τόσο περισσότερο μας βοηθά να αδυνατίσουμε.

Υπάρχουν όμως τέσσερα λάθη που κάνουμε στην καθημερινότητα και τον επιβραδύνουν.

Η παγίδα της καθιστικής ζωής

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας αναγκάζει να μην κινούμαστε τόσο. Πολλά επαγγέλματα επιβάλλουν να καθόμαστε αρκετές ώρες την ημέρα, με αποτέλεσμα όταν επιστρέφουμε σπίτι κουρασμένοι από τη δουλειά να ξεκουραζόμαστε καθιστοί ή ξαπλωμένοι σε έναν καναπέ. Η καθιστική ζωή μπλοκάρει τον μεταβολισμό σας, καταστέλλει την προσπάθεια απώλειας βάρους και είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία. Προσπαθήστε να κινείστε περισσότερο και να βάλετε τουλάχιστον το περπάτημα στη ζωή σας.

 Κατανάλωση ανθρακούχων ποτών

Η συνεχής κατανάλωση ανθρακούχων ποτών- ακόμη και αυτών που δεν περιέχουν ζάχαρη αλλά γλυκαντικά- έχει βρεθεί ότι μειώνει το μεταβολικό ρυθμό και προάγει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και το συκώτι. Βάλτε στόχο την κατανάλωση άφθονου νερού και προτιμήστε τους φυσικούς χυμούς, το κόκκινο κρασί και άλλα ροφήματα όπως είναι το πράσινο τσάι, για να δώσετε ένα extra boost στον μεταβολισμό σας!

 Ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μυών, αλλά και για την απώλεια λίπους. Η έλλειψη πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει υψηλότερες αποκρίσεις ινσουλίνης, αυξημένη πείνα και απώλεια μυϊκού ιστού η οποία με τη σειρά της επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Καταναλώστε λοιπόν περισσότερα αβγά, κοτόπουλο, γαλοπούλα, φακή και άλλα τρόφιμα που είναι πλούσιες πηγές πρωτεΐνης.

 Κακός ή ελλιπής ύπνος

Ο ποιοτικός ύπνος είναι σημαντικός για τη διατήρηση του υγιούς μεταβολισμού, διαφορετικά τον επηρεάζει αρνητικά.  Καθώς ο μεταβολισμός ρυθμίζει διάφορες ορμόνες που σχετίζονται άμεσα με την όρεξή μας, όπως είναι η ινσουλίνη και η λεπτίνη, είναι απαραίτητο καλά και επαρκώς για να ρυθμίζουμε τις ορμόνες μας και να μην μπλοκάρουμε τον μεταβολισμό μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Πιο δημοφιλή