Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΠαιδίΠώς μπορώ να περιορίσω τα γλυκά στο παιδί μου

    Πώς μπορώ να περιορίσω τα γλυκά στο παιδί μου

    Πρόκειται για ένα ερώτημα που «βασανίζει» πολλούς γονείς, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την κατανάλωση γλυκών από τα παιδιά τους.

    Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα γλυκά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή/ και λιπαρά, τα οποία όταν υπερκαταναλώνονται μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση του σωματικού βάρους αλλά και της πιθανότητας εμφάνισης μεταβολικών διαταραχών και χρόνιων νοσημάτων.

    Με ποιο τρόπο μπορείτε, λοιπόν, να περιορίσετε την κατανάλωση γλυκών στα παιδιά; Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ακόμη κι αν χαρακτηρίζονται ως «ανθυγιεινές» επιλογές, τα γλυκά δεν αποτελούν «απαγορευμένα» τρόφιμα και μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι ενός ισορροπημένου διαιτολογίου, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.
    Αναφορικά με την ποσότητα, θα λέγαμε πως δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος κανόνας. Καθώς όμως πρόκειται για τρόφιμα που είναι φτωχά σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν «κενές» θερμίδες, θα ήταν καλό να καταναλώνονται σε μικρή ποσότητα και λίγες φορές την εβδομάδα.

    Στην προσπάθεια ελέγχου της κατανάλωσης γλυκών θα μπορούσε να συμβάλλει η χρήση κανόνων που θα καθοριστούν σε συνεργασία με τα παιδιά και θα πρέπει να τηρούνται από όλη την οικογένεια. Έτσι, θα πρέπει κι εσείς να δώσετε το καλό παράδειγμα βάζοντας μέτρο στην κατανάλωση γλυκών και εφαρμόζοντας τους κανόνες που ζητάτε από το παιδί σας να ακολουθήσει.

    Από την άλλη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μη χρησιμοποιείτε τα γλυκά ως επιβράβευση για κάτι που έκανε το παιδί ή ως κίνητρο για να καταναλώσει κάποιο άλλο τρόφιμο, αφού με αυτόν τον τρόπο θα τα καταστήσετε περισσότερο ελκυστικά. Τέλος, φροντίστε να περιορίσετε τη διαθεσιμότητα γλυκών στους χώρους όπου έχει πρόσβαση το παιδί σας, ώστε να μειώσετε την έκθεσή του στους εν λόγω «πειρασμούς».

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα