Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΠαιδίΠώς θα μάθετε το παιδί να επανορθώνει για τα λάθη του

    Πώς θα μάθετε το παιδί να επανορθώνει για τα λάθη του

    Για κανέναν άνθρωπο δεν είναι εύκολο να ζητάει συγγνώμη και γενικά να επανορθώνει για λάθος συμπεριφορές σε τρίτους. Πάμε να δούμε πώς μπορείτε να βάλετε τις βάσεις για να καταπολεμήσει το παιδί σας τον εγωισμό του σε αυτό το θέμα:

    • Αρχικά, φροντίστε να μεγαλώσετε με τέτοιο τρόπο το παιδί σας ώστε οι όποιες άσχημες συμπεριφορές προς άλλους ανθρώπους να μη γίνονται σκόπιμα. Δε γίνεται σε αυτή την ηλικία να είναι άψογο στη συμπεριφορά του, όμως δεν πρέπει να πιστεύει κιόλας ότι μπορεί να φέρεται όπως νιώθει.
    • Μην πιέζετε ή αναγκάζετε το παιδί σας να ζητάει συγγνώμη αν δεν του βγαίνει με αυτόν τον τρόπο. Το βασικό είναι να καταλάβει το λάθος του και να έχει την πρόθεση να επανορθώσει.
    • Επειδή σε αυτές τις ηλικίες όλα τα παιδιά διακρίνονται από έντονο εγωκεντρισμό, το πιο δύσκολο είναι να μπει το παιδί στη θέση εκείνου που θίγει με τη συμπεριφορά του. Βοηθήστε το λοιπόν να κατανοήσει πώς νιώθει ο αποδέκτης, χωρίς όμως να το κάνετε να νιώσει τύψεις ή ενοχικά σύνδρομα. 
    • Από τη στιγμή που βλέπετε το μικρό σας έτοιμο να επανορθώσει, προτείνετε-χωρίς διάθεση επιβολής-κάποιους έμμεσους τρόπους να το κάνει, με βάση το χαρακτήρα του και την περίσταση.
    • Τέλος, όπως πάντα λέμε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανατροφή του παιδιού σας, δώστε το καλό παράδειγμα. Όταν το παιδί βλέπει πως του ζητάτε συγγνώμη και γενικά προσπαθείτε να επανορθώσετε για κάτι που άθελά σας το έκανε να νιώσει άσχημα, θα του είναι γνώριμο άρα πιο εύκολο να μιμηθεί ανάλογες συμπεριφορές στο μέλλον.
    • ΠΗΓΗ: mother.gr
    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα