Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΣυνταγέςΜανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

    Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

    Μια συνταγή πανεύκολη για αρχάριους. Μανιταρόπιτα με μπέικον χωρίς φύλο. Απολαύστε το σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό στα ψητά. Η καλύτερη επιλογή, είναι σαν κυρίως γεύμα ή δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.

    Γρήγορη μανιταρόπιτα: Τα υλικά που θα χρειαστούμε

    • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια άσπρα σε φέτες
    • 1½ ποτήρι νερού τριμμένα καρότα
    • 7-8 φέτες μπέικον κομμένο σε κάθετες σε φέτες [*]
    • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1¼ ποτήρι νερού τριμμένη γραβιέρα
    • 3/4 ποτήρι νερού τριμμένο τυρί τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί (ένταμ, έμενταλ κ.λ.π.)
    • 4 αυγά (3+1 φλ. χωριστά)
    • 1 κρέμα γάλακτος (200 ml)
    • αλάτι πιπέρι

    Γρήγορη μανιταρόπιτα: Εκτέλεση συνταγής

    1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να μαλακώσουν.
    2. Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, αλατίζουμε ελαφρώς και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
    3. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το αλεύρι, τη τριμμένη γραβιέρα, τα 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε καλά.
    4. Τέλος προσθέτουμε και το σοταρισμένο μείγμα καρότου – μανιταριών- μπέικον και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
    5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνειά της τη πίτα με το τσένταρ.
    6. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μαζί με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε παντού τη πίτα.
    7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
    8. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

    Αν το μπέικον δεν είναι στις προτιμήσεις σας αντικαταστήστε το με ζαμπόν το οποίο θα το προσθέσετε στο μείγμα ως έχει κομμένο σε κομμάτια, χωρίς να το σοτάρετε.

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα