Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήOμορφιάΠροφανώς το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τα σπυράκια

    Προφανώς το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τα σπυράκια

    Ποιος θα το φανταζόταν ότι το σκόρδο θα μπορούσε να είναι η λύση για τα σπυράκια;

    Αν βγάζετε σπυράκια σε καθημερινή βάση, τότε ξέρετε πόσο ενοχλητικά είναι. Ιδιαίτερα επειδή εμφανίζονται όταν έχετε να κάνετε κάτι σημαντικό, όπως μια συνέντευξη για δουλειά ή ένα ραντεβού. Δοκιμάσατε όλα τα είδη κρεμών που υπόσχονται ότι θα αφυδατώσουν το σπυράκι ή δοκιμάσατε να το σπάσετε μόνοι σας. Το αποτέλεσμα; Κόκκινο δέρμα και μερικές φορές ακόμα και μια μικρή πληγή. Ευτυχώς, έχουμε την λύση. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να μειώσετε τα σπυράκια, χρησιμοποιήστε λίγο σκόρδο!

    Θα το δοκιμάσετε;

    Σκόρδο

    Σχεδόν όλοι έχουν μια σκελίδα σκόρδο στο ντουλάπι της κουζίνας. Το σκόρδο προσθέτει γεύση σε οποιαδήποτε σάλτσα αλλά και σε σούπες ή Ασιατικά πιάτα. Εκτός του ότι είναι νόστιμο είναι και πολύ υγιεινό. Αυτό το βολβώδες φυτό είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εξαιτίας αυτής του της δράσης, το ωμό σκόρδο βοηθάει στην χοληστερίνη και αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων στις αρτηρίες. Επομένως, δοκιμάστε να φτιάξετε τζατζίκι ή αγιολί με ωμό σκόρδο πιο συχνά ή προσθέστε λίγο στην σαλάτα σας για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του.

    Δέρμα

    Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση σκόρδου, αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα. Το σκόρδο είναι ωφέλιμο για το δέρμα. Τον 18ο αιώνα οι στρατιώτες έτριβαν σκόρδο στις πληγές τους για να αποτρέψουν πιθανές μολύνσεις. Φυσικά δεν το συνιστούμε αυτό τώρα αφού υπάρχουν μοντέρνα φάρμακα που κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά αυτό αποδεικνύει ότι αποτρέπει τις μολύνσεις και τις φλεγμονές αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε για τα σπυράκια  επειδή ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μικρή φλεγμονή στο δέρμα.

    Προφανώς το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τα σπυράκια

    Σπυράκι

    Έχετε ένα σπυράκι και τριγυρνάτε με αυτό το αηδιαστικό άσπρο πράγμα στο πρόσωπο σας; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε, απλά πάρτε μια σκελίδα σκόρδο! Καταρχήν πρέπει να καθαρίσετε το πρόσωπο σας. Στην συνέχεια κόψτε την κορυφή της σκελίδας και χρησιμοποιήστε το μαχαίρι σας για να το χαράξετε ελαφρά έτσι ώστε να βγάλει περισσότερα υγρά. Τρίψτε αυτή την πλευρά του σκόρδου πάνω στο σπυράκι. Αφήστε το υγρό από το σκόρδο να στεγνώσει όλη την νύχτα. Εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του το σπυράκι θα εξαφανιστεί. Αυτό κάνει και για σπυράκι που είναι κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Θα προσέξετε ότι το επόμενο πρωί το σπυράκι θα είναι πιο επίπεδο και λιγότερο κόκκινο. Τα μικρά σπυράκια θα εξαφανιστούν εντελώς!

    Ψωρίαση

    Εξαιτίας των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, λέγεται ότι το σκόρδο βοηθάει και στην ψωρίαση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκόρδο όπως σας αναφέραμε νωρίτερα ή να το αναμείξετε με λάδι ή κρέμα. Αυτό θα μειώσει την φαγούρα και τον ερεθισμό.

    Τεστ

    Μερικοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο σκόρδο οπότε είναι πολύ σημαντικό να ελέγξετε πως αντιδράει το δέρμα σας σε αυτό. Πρώτα ελέγξτε αυτή την μέθοδο σε ένα διακριτικό σημείο όπως ο καρπός ή ο αγκώνας σας. Αν είστε αλλεργικοί στο σκόρδο το δέρμα σας θα αντιδράσει άσχημα και αν το βάλετε πάνω σε ένα σπυράκι μπορεί να προκαλέσετε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά

    ΠΗΓΗ:farahdhukai

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα