Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Περισσότερα
    ΑρχικήΥγείαΣίδηρος: Τροφές φυτικής προέλευσης που περιέχουν σίδηρο

    Σίδηρος: Τροφές φυτικής προέλευσης που περιέχουν σίδηρο

    Ψάξαμε, διαβάσαμε ρωτήσαμε και σας δίνουμε μερικές τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός.

    Είναι μια καλή λύση για να μειώσουμε την κατανάλωση του κόκκινου κρέατος, πιθανώς προβληματίζεστε για το ενδεχόμενο να αναπτύξετε ανεπάρκεια σιδήρου.

    Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).

    Υπάρχει όμως η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.

    Δείτε στις παρακάτω έξι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C. Σπανάκι + κόκκινες πιπεριές, Μπρόκολο + ντομάτες, Κέιλ + πορτοκάλι, Μαύρα φασόλια + λάχανο, Φακές + λαχανάκια Βρυξελλών, Μαύρη σοκολάτα + φράουλες

    >

    ΑΡΜΟΝΙΑ

    Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

    Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

    Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

    ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

    ****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

    Τελευταία αρθρα