111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΘρησκείαΗ εικόνα της Αγίας Παρασκευής ταξίδεψε στις Η.Π.Α

Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής ταξίδεψε στις Η.Π.Α

Πλήθος κόσμου συρρέει, προκειμένου να προσκυνήσει την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Παρασκευής, που ταξίδεψε στις Η.Π.Α από την Κατταβιά, με πρωτοβουλία της προέδρου των Κατταβενών Αμερικής Maria Trintist Stanas.

Η Ιερά εικόνα της Αγίας Παρασκευής θα παραμείνει μάλιστα, στην Αμερική μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου.

Στις εκκλησίες της Αμερικής, όπου εκτίθεται η εικόνα, εκτυλίσσονται συγκινητικές στιγμές με Δωδεκανήσιους -και όχι μόνο- της διασποράς, πρώτης, δεύτερης αλλά και τρίτης γενιάς να σπεύδουν για να προσευχηθούν.

Την εικόνα συνοδεύει ο π. Ζαχαρίας Μαυρουδής, από την Ιερά Μονή Σκιαδίου και όπως έκανε γνωστό, είναι η πρώτη φορά που η εικόνα, 120 ετών κατασκευασμένη από ασήμι, βγαίνει όχι μόνο εκτός συνόρων αλλά από χωριό της νότιας Ρόδου από το 1896.

Η εικόνα της Αγίας Παρασκευής, πολλοί ισχυρίζονται πως είναι θαυματουργή. «Είδε την Αγία Παρασκευή στα όνειρά της και την ενημέρωσε πως είχε καρκίνο του μαστού και είχε όντως καρκίνο του μαστού», ανέφερε ο π. Μαυρουδής στο “CBS”.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η εικόνα θα κάνει στάση σε 11 εκκλησίες, σε έξι πολιτείες μέχρι το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να έχουν την ευκαιρία όσο το δυνατόν περισσότεροι ομογενείς να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Η προστάτιδα Αγία της Κατταβιάς, που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της Ρόδου, θεωρείται πως θεραπεύει τους τυφλούς. Η Μαρία Τρίντιστ Στάνα (Maria Trintist Stanas) είναι η πρόεδρος της κοινότητας των Κατταβενών Αμερικής και είναι εκείνη που έφερε την εικόνα στις ΗΠΑ. «Προσευχόμαστε για κάτι, και δεν αφορά μόνο την καλή όραση. Τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν τόσες πολλές ανάγκες και πιστεύω πως η κοινωνία την χρειάζεται», είπε η ίδια.

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε σε Αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι, η κα Φλώρα Χρήστου θυμάται τον εαυτό της να προσεύχεται στην εικόνα πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 1961. «Για μένα, είναι τα πάντα, είναι ο αγγελιοφόρος μου. Οποτεδήποτε ζητήσω τη βοήθεια της, μου τη δίνει», λέει χαρακτηριστικά.

Πρόκειται ένα από τα πιο αξιόλογα κειμήλια της Ορθοδοξίας, το οποίο έκανε για πρώτη φορά το υπερπόντιο ταξίδι συνοδευόμενο από τον π. Ζαχαρία Μαυρουδή.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της εικόνας ήταν η Βαλτιμόρη, ακολούθησε το Λονγκ Αϊλαντ και στη συνέχεια η Αστόρια. Η εικόνα θα παραμείνει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Κατταβιά.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

- Advertisment -
>

ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί (ή ξεραθεί)!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** ΑΡΜΟΝΙΑ Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές (Γραφείο Πρωθυπουργού, Υπουργών, Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στα Ελληνικά & Παγκόσμια ΜΜΕ, κλπ.) και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της ΑΡΜΟΝΙΑ, ή των Συντακτών της...

Πιο δημοφιλή