Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
111,529ΥποστηρικτέςΚάντε Like
ΑρχικήΟικογένειαΑν επιβιώσετε από αυτές τις 4 φουρτούνες, ο γάμος σας θα κρατήσει...

Αν επιβιώσετε από αυτές τις 4 φουρτούνες, ο γάμος σας θα κρατήσει για πάντα

Ο γάμος δεν είναι (μόνο) θέμα τύχης. Καταρχάς, είναι θέμα σωστής επιλογής και στη συνέχεια θέμα επιμονής, υπομονής και διάθεσης να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και τη σχέση μας. Μερικές φορές, μάλιστα, όταν η ρουτίνα προκαλεί παρεξηγήσεις και ανία, μοιάζει ευκολότερο να εγκαταλείψεις τον αγώνα και να μείνεις μόνος σου.

Η πραγματική αγάπη, όμως, φαίνεται σε αυτό ακριβώς το σημείο: όταν είσαι διατεθειμένος να ξεπεράσεις τα εμπόδια και τις φουρτούνες και να δώσεις τη μάχη σου μέχρι το τέλος!

Άσκηση κριτικής και επιθετικότητα

Δεν είναι εύκολο να δεχτεί κανείς κριτική για τις πράξεις ή τη συμπεριφορά του. Πόσο μάλλον όταν προέρχεται από το σύντροφό του! Μία προσωπική επίθεση για τα άπλυτα πιάτα, για παράδειγμα, προκαλεί τον άλλον να αμυνθεί και να περάσει με τη σειρά του στην επίθεση. Ο καβγάς, λοιπόν, ειδικά σε μία σχέση που μετράει κάποια χρόνια και η ρουτίνα έχει εισέλθει για τα καλά, είναι αναπόφευκτος.

Ωστόσο, υπάρχει τρόπος να υπερπηδήσουμε αυτό το εμπόδιο και να διασφαλίσουμε την αρμονικότητα στη σχέση μας. Κάθε φορά που κάτι μας ενοχλεί στον άνθρωπο της ζωής μας, καλό είναι να του το μεταφέρουμε με ευθύτητα εστιάζοντας μόνο στην πράξη που μας ενόχλησε, και όχι κρίνοντας συνολικά την προσωπικότητα του άλλου.

Συναισθηματική απομάκρυνση

Τα περισσότερα ζευγάρια που είναι μαζί καιρό, περνούν αυτό το στάδιο. Ο ένας από τους δύο κλείνεται στον εαυτό του και μοιάζει σαν να μην νοιάζεται για τον άλλον. Η πραγματικότητα, όμως, είναι πως νοιάζεται! Η απομάκρυνση διαβρώνει τις συνδέσεις επικοινωνίας που είχε το ζευγάρι και οι παρεξηγήσεις, ο πόνος και η θλίψη πρωταγωνιστούν σε αυτή τη φάση.

Ωστόσο, και πάλι υπάρχει λύση για να ξεπεραστεί η δύσκολη περίοδος. Προσπαθήστε να προσεγγίσετε το ταίρι σας με κατανόηση και αποδοχή. Βάλτε τις δικές σας ανάγκες για λίγο στην άκρη και ενθαρρύνετε τον άνθρωπό σας να ανοιχτεί και να μιλήσει. Εξάλλου, όλα τα προβλήματα λύνονται καλύτερα από δύο μυαλά αντί για ένα.

Έλξη για κάποιον άλλον

Έχουμε ακούσει πάρα πολλές περιπτώσεις απατημένων συζύγων! Πρέπει να γνωρίζουμε, όμως, πως το να νιώσουμε έλξη για κάποιον άλλον έπειτα από κάποια χρόνια γάμου είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο.  Το ζητούμενο σε αυτό το σημείο είναι να αναγνωρίσουμε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.

Ο άνθρωπος με τον οποίον μοιραζόμαστε τη ζωή μας, μας προσφέρει ασφάλεια, οικειότητα και τη δυνατότητα να είμαστε ο εαυτός μας. Κι αυτό δεν βρίσκεται εύκολα. Εάν, λοιπόν, νιώσετε έλξη για κάποιον άλλον, και πριν καταστρέψετε την εμπιστοσύνη στη σχέση σας, σκεφτείτε πόσα έχετε να χάσετε αν υποκύψετε στον καινούριο πειρασμό!

Μείωση θαυμασμού

Πολλές φορές, ο θαυμασμός που νιώσαμε για τον σύντροφό μας και ο οποίος μας έκανε να τον ερωτευθούμε και να τον επιλέξουμε, μειώνεται με τον καιρό. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως ο άνθρωπός μας είναι χειρότερος από πριν, αλλά τον έχουμε δεδομένο!

Θυμηθείτε, λοιπόν, όλα εκείνα τα στοιχεία του που κάποτε σαν μάγευαν και δείτε πως είναι ακόμα εκεί! Κανείς δεν είναι τέλειος – δώστε περισσότερη σημασία στα καλά στοιχεία του συντρόφου σας και κάντε μια προσπάθεια να επισημάνετε αυτά που σας ενοχλούν.

mama365.gr

>

ΑΡΜΟΝΙΑ

Όταν και το τελευταίο δένδρο καεί, ή ξεραθεί!

Όταν και το τελευταίο ποτάμι μολυνθεί!,

Όταν και το τελευταίο ψάρι πεθάνει!,

ΤΟΤΕ Θα μάθουμε ΟΤΙ Τα λεφτά δεν τρώγονται!!!

****************************************** "ΑΡΜΟΝΙΑ" Ομάδα Ενεργών Πολιτών ******************************************* Τα άρθρα μας αλιεύονται από αξιόπιστες πηγές και σκοπό έχουν την ενημέρωση των επισκεπτών μας. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν τη θέση της Ομάδας Ενεργών Πολιτών "ΑΡΜΟΝΙΑ", ή των Συντακτών της...

Τελευταία αρθρα